Janine Schrijver

Janine Schrijver (1966) is documentair fotograaf. In opdracht van NRC Handelsblad maakte zij verscheidene reportages (kusten van Europa, Kosovo, Verenigde Staten). Haar werk is opgenomen in collecties van oa. het LUMC Leiden en Rijksmuseum Amsterdam. Voor een opdracht van het Jeugdcultuurfonds ging zij met kansarme kinderen een bijzondere samenwerking aan. Na een intensieve workshop verbeelden de jonge deelnemers hun eigen leefwereld, en Janine portretteerde de kinderen op door hen uitgekozen locaties. Het project met de titel ‘Mijn Rotterdam’ werd daarop gepresenteerd en geëxposeerd in de Kunsthal Rotterdam in 2014.
Zij publiceerde afgelopen jaar het boek Our Nature, within the limits of Cityparks waarin de betekenis van  het stadspark en de relatie ten opzichte van natuur in de stad een belangrijke rol speelt. In verbinding staan met jezelf, elkaar en de natuur is het centrale thema van deze publicatie. (uitgeverij Lecturis 2015).
Momenteel werkt Janine aan het fotoproject KLIK. Via een participatieve aanpak en kunstzinnige methoden worden de kinderen op een speelse, creatieve en actieve wijze bewust gemaakt van hun leefomgeving en gezondheid. Een uniek project waarin kinderen de katalysator zijn van een bottom-up gezondheidsbevorderingsproces waarin welzijn en bestaanskwaliteit centraal staan.

techniek: HTML

website: www.janineschrijver.nl